Bedrijven


Hieronder vindt u een overzicht van alle bedrijven die gevestigd zijn in het Pepibru-gebouw.


Blue Moon

Blue Moon is gespecialiseerd in technische audiovisuele ondersteuning voor evenementen, vaste installaties en projecten op maat. Ons hoofdkantoor is centraal gelegen in België, waardoor we onze klanten in heel Europa en de rest van de wereld van dienst kunnen zijn.

Met meer dan 25 jaar ervaring en +1600 projecten per jaar bewijzen onze 30 gemotiveerde medewerkers dagelijks hun passie voor AV.

Blue Moon is sinds 2014 VCA* gecertificeerd en dit onderstreept onze voortdurende inzet voor veiligheid en kwaliteit.

Communicatiebureau

CARACAScom is een communicatiebureau dat sinds 2003 in Brussel en Luik gevestigd is, en gespecialiseerd is in public relations, persrelaties en strategisch advies (communicatieplannen, sociale netwerken, imago en naamsbekendheid van merken) in de sector van kunst, cultuur, design, architectuur, food, toerisme en mode.

Communicatie Centrum

De Raad voor de Reclame :

Het Communicatie Centrum vzw (vroeger de Raad voor de Reclame) opgericht in 1967, is samengesteld en gefinanceerd door beroepsverenigingen der drie partners in de reclamecommunicatie : de ADVERTEERDERS, de COMMUNICATIEBUREAUS en de diverse RECLAMEMEDIA.

Het Communicatie Centrum heeft tot doel het bevorderen, het valoriseren en het verdedigen van de reclamecommunicatie en haar vrijheid als factor van economische expansie.

Haar leden zijn de volgende :

Unie Der Belgische Adverteerders (UBA),

Association of Communication Companies (ACC),

Belgische Vereniging van Dagbladuitgevers (BVDU),

Federatie van de Belgische Magazines (Febelmag),

Unie Der Uitgevers van de Periodiek Pers (UPP),

Associatie van Exploitanten van Aanplakborden (AEA),

Belgische Vereniging voor Audiovisuele Media (BVAM),

Interactive Advertising Bureau (IAB).

De ondernemingen die lid zijn van de bij het Communicatie Centrum aangesloten verenigingen, staan in voor het creëren en/of het verspreiden van meer dan 80% van de in Belgie gevoerde handelsreclame.

Het is onmogelijk het imago van reclame te bevorderen zonder de ethiek in de reclamecommunicatie in acht te nemen. Daarom heeft het Communicatie Centrum in 1974 de Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame opgericht, het zelfdisciplinair orgaan van de reclamesector in Belgie.

De Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame (JEP)

De Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame (JEP) is het zelfreguleringsorgaan voor de reclame in België. Zij werd opgericht in 1974 door de Raad voor de Reclame.

De taak van de Jury beperkt zich tot het onderzoek van de inhoud van de reclameboodschappen die verspreid worden door de massamedia (dagbladen, magazines, huis-aan-huisbladen, weekbladen, radio, televisie, affichage op openbare plaatsen, bioscoop, internet) en via emailing en/of direct mail. Zij voert dit onderzoek met het oog op de verdediging van de consumentenbelangen e/of het imago van reclame.

De JEP is paritair samengesteld: de helft van de leden komt uit de burgermaatschappij en de andere helft uit de reclamesector.

Enerzijds onderzoekt zij de klachten die zij ontvangt van het publiek, in het bijzonder van de consumenten. Anderzijds behandelt zij ook vragen om advies die haar op vrijwillige basis worden voorgelegd door adverteerders, reclamebureaus en media.

Bovendien kan de Voorzitter van de Jury in eerste aanleg op eigen initiatief of op vraag van één of meerdere leden van zijn Jury een reclameboodschap ter onderzoek voorleggen aan de JEP, met het oog op de verdediging van de consumentenbelangen en/of het imago van reclame.

Na onderzoek van de voorgelegde reclame kan de JEP 3 soorten beslissingen nemen:

•Indien zij van oordeel is dat de reclameboodschap geen enkel element bevat dat in strijd is met de toepasselijke wetgeving en/of zelfdisciplinaire codes, zal zij geen opmerkingen formuleren. Dit impliceert geenszins dat de Jury de reclame in kwestie goedkeurt. In geval van geschil zullen de rechtbanken soeverein oordelen;

•Indien zij van oordeel is dat de reclameboodschap redactionele (tekst, bewering, slogan) en/of visuele (beeld, tekening, foto,…) elementen bevat die niet in overeenstemming zijn met de wetgeving of codes, zal zij afhankelijk van de aard en omvang van de inbreuken een beslissing tot wijziging of stopzetting van de reclame formuleren. Deze beslissing wordt aan de verantwoordelijke adverteerder gericht. Indien er geen positief gevolg aan wordt verleend of bij gebrek aan antwoord zal de Jury een schorsingsaanbeveling aan de media richten, die de werkzaamheden van de Jury steunen en er zich toe hebben verbonden om de beslissingen na te leven;

•Indien de reclameboodschap slechts een voorbehoud oproept zal de Jury er zich toe beperken om een advies van voorbehoud te formuleren waarbij aan de adverteerder, het reclamebureau en de media de verantwoordelijkheid wordt gelaten wat betreft het gevolg dat eraan zal gegeven worden. Het is niet de bedoeling van de Jury om aan censuur te doen of een bepaalde smaak of waarden voorop te stellen.

Cruso

Cruso is een Belgisch meubelmerk. Het biedt design meubels ontworpen door internationaal erkende ontwerpers. Het merk biedt een milieuvriendelijk productieproces met lokale en duurzame grondstoffen, een Europese productie en alleen landtransport.

Cruso-producten zijn eenvoudig en warm. Ze zijn ontworpen voor intensief gebruik en zijn perfect voor de particuliers als voor professionele omgevingen.

CTM

Muziekuitgeverij CTM Publishing onderscheidt zich als internationaal opererende independent muziekuitgeverij op een aantal terreinen. Als enige Benelux-independent heeft CTM kantoren in België en Nederland, zodat er rechtstreeks contact is met lokale partners, componisten/artiesten en collecting societies in beide landen.

www.duomedia.com

We are an international communication agency specialised in B2B communication. Why duo? Because it represents the services we offer: both inbound services with content marketing, and outbound with communication & PR. Our drive is to deliver communication that makes an impact.

Filmfabriek

Filmfabriek is de speler op het gebied van digitalisering van analoge film. Filmfabriek ontwikkelt en produceert voor een wereldwijde markt filmscanners.

Daarnaast ontwikkelen we een online beeldbank waarop oude filmbeelden aangeboden worden.

Freaksville Publishing Sprl

Vanaf de start als collectief in 2006, heeft indie platenlabel Freaksville Records een originele catalogus en een distributienetwerk in de Benelux en het buitenland ontwikkeld.

Uit deze ervaring is in 2013 FREAKSVILLE PUBLISHING SPRL ontstaan, een muziekproductiehuis en uitgeverij die de catalogus in het nieuwe digitale landschap zou versterken, valoriseren en uitbreiden.

FREAKSVILLE MUSIC, onze distributie- en promotiedienst.

11 indie labels uit België, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Digitale distributie:

via de voornaamste download en streaming platforms. Wij zorgen zelf voor het beheer en het monetiseren van de YouTube video’s.

Fysieke distributie:

via de voornaamste Belgische ketens, een netwerk onafhankelijke platenwinkels, de belangrijkste online verkoopkanalen, een exportdienst in elk Europees land en via onze lokale distributeurs.

Big&Simple ideas!

We are a creative lead agency.

We exist to help ambitious people

fixing big & complex communication challenges

by creating big & simple ideas

for fast integrated campaigns (from a2A).

So that, we make people proud

of the vibrations & the results we create !

and we’ll always be hungry for more…

www.ibuildings.nl

Ibuildings is een gespecialiseerd en kennisgedreven technisch internetbureau dat bedrijven en organisaties helpt met het succesvol inzetten van moderne webtechnologie.

We ontwikkelen de software-infrastructuur achter de volgende generatie van online ondernemingen. We helpen bij de strategische transitie van business naar online business. Dit zijn bijvoorbeeld high-performance websites, API services, self-service omgevingen, slimme mobiele apps en enterprise contentmanagement oplossingen.

En dat doen we door gebruik te maken van open standaarden, de beste open source softwarecomponenten, en een robuust proces waardoor we op tijd en binnen budget de juiste oplossingen opleveren voor onze opdrachtgevers.

https://kapernikov.com/

Kapernikov is een IT consultancy bedrijf met een sterke focus op data, AI en computervisie voor data management binnen nutsbedrijven en industriële toepassingen voor Industry 4.0.

Maïs Gaté Production

We are creative video production company.

We value talent and people ready to take risks in new approaches.

Our goal is to offer our clients innovative video content for corporate communication, TV and digital entertainment.

With an expertise in sports, we offer our clients access to world class sportsmen to highlight their message.

www.maisgate.tv

Neofacto-consultancybedrijf in IT, gespecialiseerd in blockchain- en muziekdiensten via Jamendo.

In de muziekindustrie kan blockchain de publicatie, het genereren van inkomsten en de relatie van artiesten met hun fancommunity's transformeren.

Blockchain-technologie zorgt ook voor een revolutie in het genereren van inkomsten uit muziek. De infrastructuur is gebaseerd op slimme contracten, programma's die met transactiebetalingen op de blockchain kunnen worden uitgevoerd.

Jamendo is een muziekwebsite en een open gemeenschap van onafhankelijke artiesten en muziekliefhebbers. Het is "de grootste digitale service ter wereld voor gratis muziek".

OUI Are Web

https://ouiareweb.com

an extra engine to your pre-production team !

From creative development, to scripting and storyboarding; from budgeting, to scouting and production design; outWest assists you to set up the production for success.

Production/creation/recording/Voice-over/singing/Mixing/copywriting/Music creation/radio advertising/music supervision/Folk music/tv advertising/podcast/lullabies for insomniacs/Jingles/Corporates/music/sound design/Documentary/Military music /porncast/Folk music/Bawdy songs/orgasm simulator/recording...

PUB - People United Around Brands

Since 1976 PUB reunites people who are passionate about brands through its magazines, website and daily newsletters.

Sopexa

International Communication Agency

100% Food, Drink, Lifestyle

https://sopexa.com/en/

Springbok agency

Springbok is a rapidly expanding agency that reinvents digital for ambitious brands. It creates enduring impact by establishing meaningful connections between brands and their communities in the Benelux and beyond.

Springbok was founded in 2014 and currently boasts a team of 280 talents across 5 offices in Belgium and the Netherlands.

ST'ART, investment fund for creative and cultural companies

The St’art investment fund is a financial instrument that is unique to Brussels and Wallonia.

Today, the fund capital amounts to €37 million. The shareholders of St’art are Wallonia region, the Wallonia-Brussels Federation and Finance.Brussels (a Brussels regional investment company).

St’art focuses on small and medium-sized companies, including non profit-making entities. The fund contributes to the creation of companies and the development of existing structures. The fund operates in the form of loans and the acquisition of equity.

The aim is also to introduce a leverage effect with banks and private investors. St’art works in close collaboration with public authorities and regional investment companies. St’art’s intervention is therefore supplementary to other existing financial mechanisms and subsidies, where available; it does not replace them.

www.start-invest.be

Congress & Meeting Center Brussels

The EGG Brussels is een unieke en volledig modulair infrastructuur die ongetwijfeld uw project zal transformeren in een originele en succesvolle ervaring, vanaf 2 tot 999 personen.

Met zijn 5000m ² en zijn meerdere configuratie en combinatie mogelijkheden, biedt The EGG Brussels u de kans om uw creativiteit voor de organisatie van seminars, congres, workshops, gala's, tentoonstellingen, productlanceringen te uiten ...

Door zijn ligging in het hart van de Europese hoofdstad, dichtbij het Zuid Station (NMBS, Thalys, Eurostar), is The EGG Brussels ook gemakkelijk toegankelijk voor voertuigen door de aanwezigheid van talrijke nabijgelegen parkeermogelijkheden evenals voor voetgangers met het openbaar vervoer.

This Side Up

https://www.facebook.com/thissideup.be/

Video Content Creators

Informatie die naar de hersenen gestuurd wordt is visueel. En we verwerken ook gemakkelijker bewegende beelden. Je hebt het misschien zelf al ervaren. Wie leest nu nog de mail die je stuurt? Een foto geeft een mooie impressie, maar houdt de aandacht niet lang vast. In video vertel je niet alleen jouw verhaal, je laat de kijker ook de emoties van je product, dienst, bedrijf ervaren. Dit creëert een

diepere connectie tussen de video en de kijker. Tom’s Cabin creëert met veel plezier, passie en expertise jouw professionele video content.

Als Video Content Creator is Tom’s Cabin gespecialiseerd in corporate video communicatie. Een rode draad: authenticiteit. In onze video’s draait alles om de boodschap van de klant en de connectie met zijn doelgroep.

Bij Tom’s Cabin houden we van een goede samenwerking. We werken transparant en duidelijk, met één aanspreekpunt voor onze klanten.

Elke productie start met een concept . Op basis van jouw briefing werken we samen aan een aantrekkelijk en creatief verhaal. Daarna matchen we dat verhaal met de juiste mensen: scenarist, regisseur, cameraman, productieverantwoordelijke, monteur… We bouwen een team van specialisten dat jouw project tot leven zal wekken.

Niet alleen jouw project kunnen we aan. Ons team telt een hele schare aan professionals . Dat laat Tom’s Cabin toe alle soorten van video content te creëren: corporate video, mood video,

productvideo, e-learning, sociale media, geanimeerde video, live shoot video, 360°, time lapse movies tot augmented reality, VR, video’s van en voor events, brand activaties, ....

Tom’s Cabin is helemaal up to date wat betreft de laatste trends en technieken maar gebruikt altijd de juiste moves voor jouw project. De juiste snufjes op de juiste plaats. Soms is dat gewoon Old School.

Nieuwsgierig? Laat ons de daad bij het woord voeren. Bekijken onze laatste realisaties op

● Algemene portfolio : www.tomscabin.video

● Events : https://vimeopro.com/tomscabin/events

● Testimonials : https://vimeopro.com/tomscabin/testimonials

● Corporate : https://vimeopro.com/tomscabin/corporate

● Commercial : https://vimeopro.com/tomscabin/commercial

● Video report : https://vimeopro.com/tomscabin/video-report

● Productvideo : https://vimeopro.com/tomscabin/product-video

● Interactive : dataloep

● Animatie : https://vimeopro.com/tomscabin/animation

Hopelijk tot binnenkort,