Diensten

Wij waken erover dat de bedrijven in Pepibru het beste van het beste krijgen, zowel qua tarieven als qua dienstenaanbod.

Tarieven zonder verrassingen achteraf

Flexibele all-inforfaits voor de starters in het bedrijvencentrum en huurovereenkomsten van langere duur voor de groeiers. Met een complete waaier aan diensten.

Bedrijvencentrum (1ste verdieping)

Wij bieden werkruimten (16 tot 100 m²) aan tegen all-inforfaits. Alles erop en eraan dus. Uw computer aansluiten en klaar! Zo kunt u zich volledig concentreren op het uitbouwen van uw activiteiten.

Inbegrepen in de forfaits: 

 • De privatieve terbeschikkingstelling van de werkruimte
 • Het meubilair 
 • De terbeschikkingstelling van vergaderruimten/-zalen (op basis van 2 uur per week)
 • De terbeschikkingstelling van parkeerplaatsen voor uw klanten en bezoekers
 • De terbeschikkingstelling van gemeenschappelijke bureeluitrustingen (multifunctionele kleurenkopieermachine, scanner en fax); verbruik is niet inbegrepen
 • De breedbandinternetaansluiting
 • Een telefoontoestel, inclusief een telefoonnummer en bijhorend abonnement; verbruik is niet inbegrepen (extra telefoontoestellen worden gefactureerd tegen € 10 per maand (excl. btw))
 • De bijdrage in de gewestbelastingen, de brandverzekering en de onroerende voorheffing van het gebouw
 • De kosten (water, verwarming en elektriciteit)
 • De toegang tot de collectieve ruimten en de terbeschikkingstelling van een kitchenette, sanitaire voorzieningen, douches, een terras en meubilair (tafels en zetels)
 • Het algemeen onderhoud van de site en zijn uitrustingen
 • De beveiliging van het gebouw
 • De wekelijkse schoonmaak van de werkruimte
 • Gunsttarieven voor het huren van de ruimten voor evenementen 
 • De aanwezigheid van onthaalpersoneel op werkdagen tijdens de kantooruren (maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur) voor het onthaal van uw klanten, leveranciers en bezoekers
 • De telefonische permanentie (enkel in geval van afwezigheid) en de aanname van boodschappen
 • De inontvangstneming en sortering van de post
 • Een ruimte op onze website voor de voorstelling van uw onderneming.

Verbruikskosten (bijv. uitgaande telefoongesprekken, fotokopieën en afdrukken of andere behoeften die niet inbegrepen zijn in het forfait) worden geherfactureerd per kwartaal.

Kantoren te huur via een burgerlijke huurovereenkomst (2de verdieping)

Wij verhuren kantoren met een grotere oppervlakte (tot 200 m²) aan groeibedrijven via overeenkomsten van langere duur (burgerlijke huurovereenkomsten van 3-6-9 jaar).

De kosten worden afzonderlijk geherfactureerd op basis van het reële verbruik (energie enz.).

Prestaties zoals de schoonmaak, de internetaansluiting of de terbeschikkingstelling van telefoonlijnen worden tegen voordelige forfaits gemeenschappelijk gedragen door alle gebruikers.

Ongeacht het contractuele niveau of het type overeenkomst reiken wij u interessante oplossingen aan voor het leeuwendeel van de prestaties en diensten waaraan u behoefte hebt.

Synergieën

Een van de kerndoelstellingen van Pepibru bestaat erin de creatie van collaboratieve synergieën mogelijk te maken.

Enerzijds bevordert de indeling van de ruimten ontmoetingen tussen gebruikers van het gebouw.

Anderzijds gebeurt de selectie van de bedrijven in Pepibru op basis van de sectoren waarin ze actief zijn (audiovisuele en communicatiesectoren), en op basis van mogelijke complementariteit. 

Om synergieën in de hand te werken, nemen wij diverse initiatieven. Denk bijvoorbeeld aan networking events of onze maandelijkse nieuwsbrief, die bedrijven de kans biedt om hun nieuwe projecten in de kijker te zetten.

Uit een onderzoek van eind 2014 blijkt dat 86% van de bedrijven in het gebouw al rechtstreeks of onrechtstreeks heeft samengewerkt met een ander bedrijf in het gebouw.

Begeleiding

Wanneer een bedrijf zich wenst te vestigen in het bedrijvencentrum, wordt er een dossier samengesteld om de aanvraag te onderzoeken en te beoordelen. Daartoe wordt de aanvrager verzocht om details over zijn financiële plan te verstrekken, evenals administratieve informatie en mogelijk ook de jaarrekeningen.

Pepibru werkt samen met het lokale economieloket (LEL) van Anderlecht, dat maandelijks langskomt. De starters in het centrum kunnen een beroep doen op de diensten van het lokale economieloket. De directie van Pepibru onderhoudt dagelijkse contacten met de starters voor advies, bemiddeling of informele gesprekken.

Pepibru maakt deel uit van het Brucenter-netwerk. In die hoedanigheid biedt het opleidingen, conferenties en andere networking events aan in eigen huis of in partnercentra.

Catering

Op het gelijkvloers van het gebouw is er een cateringpartner actief met een breed aanbod: 

 • eten en drinken ’s middags met zelfbediening (behalve op de dagen waarop er grote evenementen plaatsvinden in het gebouw);
 • een traiteurservice voor uw koffiepauzes of broodjes tijdens uw vergaderingen.

Op de eerste vrijdag van elke maand wordt er een formule aangeboden om samen te eten. Door mee aan te schuiven aan tafel, kunt u contacten leggen en onderhouden met mensen van de andere bedrijven in het gebouw. Reserveren is verplicht en kan tot de dinsdag die eraan voorafgaat. Deelnemen kan tegen de voordelige prijs van € 15 per persoon. De prijs is inclusief het buffet (voorgerechten, hoofdgerechten en desserts) en frisdranken.

Infrastructuur

De huurders beschikken niet alleen over een werkruimte maar genieten ook van toegang tot uitgebreide faciliteiten.

Collectieve ruimten zijn gratis toegankelijk. Denk bijvoorbeeld aan: 

 • Kitchenettes die uitgerust zijn met een gootsteen, vaatwasser, koelkast en microgolf;
 • Een ingericht terras;
 • Douches;
 • Ontspanningsruimten met grote gemeenschappelijke tafels, zetels of fatboys.

Op elke verdieping bevinden er zich volledig uitgeruste vergaderruimten/-zalen voor 10 tot 15 mensen (keuze uit een aanbod van al dan niet inbegrepen formules). Op het gelijkvloers kunt u terecht bij The Egg voor vergaderzalen met een grotere capaciteit en keuze uit meerdere ruimten voor evenementen.

Klanten en bezoekers kunnen gratis parkeren in de bezoekersparking mits voorafgaande reservering.

Die parking is ook gratis voor de huurders: (motor)fietsen kunnen ze er altijd gratis stallen en auto’s kunnen ze er ’s avonds (vanaf 18.00 uur) en in het weekend gratis parkeren.

IT en telefonie

Alle huurders krijgen een breedbandinternetaansluiting (glasvezel) aangeboden met een symmetrische bandbreedte van 1 Gbps (download en upload). Elk bedrijf beschikt over zijn eigen VLAN en persoonlijke Wi-Fi-toegang.

De aangeboden telefoniediensten blinken uit in performantie met geavanceerde functionaliteiten, die kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften.

En nog veel meer...

Ook het volgende kunt u overlaten aan Pepibru, om maar enkele voorbeelden te noemen: 

 • de frankering en de verzending van uw poststukken (behalve mailings)
 • de inontvangstneming van uw pakjes 
 • uiteenlopende administratieve diensten en manuele taken.

Pepibru luistert naar de gebruikers van het gebouw en stelt zich flexibel op om zijn dienstverlening steeds verder te verbeteren met diensten die inspelen op nieuwe behoeften.